Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helstekt ytrefilet av svin med plommesaus

Ytrefilet av svin med plommesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss smør til steking
  • 8 stk. plomme

Plommesaus:

  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En syrlig og krydret plommesaus passer ypperlig til helstekt ytrefilet av svin. Servert med marinerte aspargesbønner er dette en enkel og lett rett du kan lage til dine gjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av svin
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts fennikelfrø
  • 1 ts salt
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 ss smør til steking
  • 8 stk. plomme

Plommesaus:

  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 ss smør til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 dl rødvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 0,5 ss gule sennepsfrø
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts rosépepper
  • 1 stk. laurbærblad

Marinerte aspargesbønner:

  • 400 g aspargesbønner
  • 1 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Smak til med litt sukker om plommene er sure.

Server saftig ytrefilet av svin med marinerte aspargesbønner og syrlig plommesaus. Pynt gjerne med noen kvister rosmarin eller estragon.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ronny Hansen

    Forslag til potet til denne retten?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ronny! Denne potetretten vil passe godt til: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/ovnsbakte-poteter-med-sitron-og-timian/ Eller denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/selleri--og-potetmos/ Eller du kan droppe potetene helt og servere dette isteden: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/bakt-pastinakk-med-honning-og-sesamfro/ Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

      • Ronny Hansen

        Takk for raskt svar. Jeg tror jeg går for mosen av poteter og selleri. Hvorfor har jeg aldri tenkt på den miksen før...? Høres kjempegodt ut. Sikkert friskere i smaken enn en tradisjonell potetmos.

  • Emma Roterud

    må det være plomme saus?? vi her hjemme er ikke så glade i det

    • Ann-Christin Bru

      Hei Emma! Du kan fint bruke enn annen saus som feks. en sjysaus eller en soppsaus. Mvh. Ann-Chrisin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 11:54:45 handleliste stengt