Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelagde pølser trinn 7

Hjemmelagde akevittpølser med rosiner

Ingredienser

1  porsjoner

Denne oppskriften gir 25 til 30 pølser. 

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6549 kcal
Fett 391 g
Protein 475 g
Karbohydrater 107 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelagde pølser blir som rosinen i pølsa! Ingenting kan måle seg med hjemmelagde pølser. Se under oppskriften for råd om røyking, diverse krydder m.m.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Denne oppskriften gir 25 til 30 pølser. 

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 6549 kcal
Fett 391 g
Protein 475 g
Karbohydrater 107 g

Slik gjør du

Legg rosinene i akevitten over natten.

trinn du kan merke av

Flere råd når du lager pølser

 

Røyking

For å røyke pølser er det letteste å bruke en ABU-røk eller lignende. Den får du kjøpt i sports- eller villmarksforretninger sammen med flis til røykinga.

Legg pølsene ned i "kassa" med litt avstand mellom pølsene (ligger de inntil hverandre får du ikke røyk rundt hele pølsa), og følg bruksanvisningen fra produsenten. Normalt er 15-20 minutter nok til slike pølser, og de blir nesten kokt samtidig på grunn av den høye temperaturen under røykingen.

(Noen har også laget egne "kammer" med tilførsel av røyk gjennom et rør eller direkte under det som skal røykes.)

 

Kjøtt

Dersom du vil kverne svinekjøttet selv, sørg for at du har en blanding av magert og fett svinekjøtt. Du kan bruke vanlig kjøttkvern eller foodprosessor.

Alternativt kan du bruke kjøttdeig (storfekjøtt) sammen med svinekjøttet (medisterdeig) f.eks. halvparten av hver og man får en noe kraftigere og mer kompakt pølse. Du kan også lage pølser av lammekjøtt. En blanding av lammekjøtt og storfekjøtt kan gi mange muligheter.

 

Krydder

Du kan godt bruke dine favorittkrydder for å sette din egen smak med f.eks. karve, urter, hvitløk og/ eller rosiner. Her er det bare å prøve seg frem.

 

Tarmer/ pølseskinn

Det finnes også andre tykkelser på tarmene. Jo tynnere de er (wienertarm = 20 mm) jo mer skjøre blir de og vanskeligere er de å jobbe med (sprekker).

 

Spekk/ fett

Det finnes ingen god erstatning for svinespekk. Fett fra lam eller storfe har en sterk smak, som de færreste liker. 

 

Hjemmelagde pølser trinn 1

Hjemmelagde pølser trinn 2

Hjemmelagde pølser trinn 3

Hjemmelagde pølser trinn 4

Hjemmelagde pølser trinn 5

Hjemmelagde pølser trinn 6

Hjemmelagde pølser trinn 7

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 00:56:39