Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget ravioli 1.0

Hjemmelaget ravioli

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel evt. pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 250 g ricotta eller kremost naturell
  • 100 g finhakket spekeskinke
  • 30 g finrevet parmesan
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 50 g smør
  • 4 blader frisk salvie
  • 30 g grovhakkede hasselnøtter
  • 30 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 624 kcal
Fett 35 g
Protein 34 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ravioli er italiensk, fylt pasta, også kalt pastaputer på norsk. Server kjempegode ravioli med ricotta, spinat og spekeskinke til forrett eller lag dobbel porsjon til hovedrett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel evt. pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 250 g ricotta eller kremost naturell
  • 100 g finhakket spekeskinke
  • 30 g finrevet parmesan
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 50 g smør
  • 4 blader frisk salvie
  • 30 g grovhakkede hasselnøtter
  • 30 g parmesan
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 624 kcal
Fett 35 g
Protein 34 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

Hjemmelaget ravioli 2.0Du trenger mel, egg, salt, spinat, ricotta, spekeskinke, parmesan, muskat, pepper, salvie, smør og hasselnøtter. Får du ikke tak i ricotta kan du bruke kremost naturell. 

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e
Pastadeigen er nå klar, men den tåler godt å stå i kjøleskap i noen timer før den skal brukes. Husk da å ha den på benken i en halv time før du jobber med den.
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!
Hjemmelaget ravioli 3i
Hjemmelaget ravioli 3j
Hjemmelaget ravioli 3k
Hjemmelaget ravioli 3l
Hjemmelaget ravioli 3m

Server pastaen straks på varme tallerkener. Ha litt av smøret over rog server med hakkede hasselnøtter og revet parmesan.   

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 24.11.2024 16:27:25