Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortefilet med pære og honning

Hjortefilet med pære og honning

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss smør

Tilbehør:

  • 2 dl sultanrosiner
  • 4 ss akevitt
  • 2 stk. pære
  • 1 ss honning
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 4 stk. potet
  • 2 ss nøytral olje til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er eksklusive små godbiter! Er du heldig og får tak i indrefilet av hjort, kan dette være en fin måte å servere den til mange – som forrett eller som én av flere tapasretter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss smør

Tilbehør:

  • 2 dl sultanrosiner
  • 4 ss akevitt
  • 2 stk. pære
  • 1 ss honning
  • finrevet skall og saft av 0,5 stk. lime
  • 4 stk. potet
  • 2 ss nøytral olje til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marcus Riste

    blir denne retten servert kald?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Marcus! Retten skal serveres varm eller lun. Den skal ikke kjøles ned før servering. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 15.03.2025 12:27:05 handleliste stengt