Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HJORTEGRYTE MED TØRKET SOPP

Hjortegryte med tørket sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g grytekjøtt av hjort
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 7 dl viltkraft eller kjøttbuljong
  • 30 g tørket steinsopp
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 dl sterk kaffe
  • 1 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 423 kcal
Fett 10 g
Protein 73 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sein høst og mørk vinter er grytetid, og tid for å nyte resultatene av jakt og sanking. Hjortekjøtt og tørket kjøtt får følge av både kaffe og kakao i denne i denne deilige, mørke gryten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g grytekjøtt av hjort
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 7 dl viltkraft eller kjøttbuljong
  • 30 g tørket steinsopp
  • 1 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 dl sterk kaffe
  • 1 ts kakaopulver
  • 4 kvister frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 423 kcal
Fett 10 g
Protein 73 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kokte eller stekte poteter og grønnsaker som rosenkål, aspargesbønner og gulrot er godt og klassisk tilbehør til vilt, sammen med rørte tyttebær eller gelé av rips eller rognebær.

Du kan fint bruke frisk sopp istedenfor tørket. Del soppen i biter og stek den i litt smør eller olje før du har den i gryten.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 23.11.2024 09:10:20