Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 kg hjortestek
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 6 stk. einebær
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl vann

Fløtegratinerte poteter:

  • 12 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl revet ost

Stekt sopp:

  • 300 g aromasopp
  • 300 g østerssopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1805 kcal
Fett 38 g
Protein 174 g
Karbohydrater 161 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjortekjøtt er mørt, velsmakende og saftig, og perfekt å servere til store anledninger. Her serverer vi den deilige hjortesteken på tradisjonelt vis med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Velkommen til fest!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 kg hjortestek
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 6 stk. einebær
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl vann

Fløtegratinerte poteter:

  • 12 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl revet ost

Stekt sopp:

  • 300 g aromasopp
  • 300 g østerssopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1805 kcal
Fett 38 g
Protein 174 g
Karbohydrater 161 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan også koke potetskivene i fløten før du setter disse i ovnen. Da trenger de mindre tid i ovnen og du kan lettere smake til blandingen før du setter den i ovnen.

Server hjortesteken med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Grønnsaker som rosenkål, gulrot, persillerot, brokkoli eller aspargesbønner smaker også godt til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 13:52:56