Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningglaserte rotgrønnsaker

Honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 8 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 155 kcal
Fett 10 g
Protein 2 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Honningglaserte rotgrønnsaker er tilbehør som passer til mange type retter med stekt kjøtt, som foreksempel ribbe, svinekam og alle typer stek. Rotgrønnsakene får en herlig sødme når du steker dem med honning.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. gulrot , gjerne i ulike farger
  • 8 stk. rød stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 155 kcal
Fett 10 g
Protein 2 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I stedet for gulrøtter og løk kan du også bruke en blanding av poteter, gulrot, kålrot og persillerot.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:26:58