Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningkake med nøtter

Honningkake med nøtter

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 175 g honning
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær

Topping:

  • 1 ts melis
  • 2 ss hakkede mandler

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig kake med god smak av honning og krydder. Oppskriften er inspirert av Oselias honningkake som stammer fra 1800-tallet. Kaken kan toppes med et melisdryss og nøtter, og eventuelt litt pisket honning. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 175 g honning
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt ingefær

Topping:

  • 1 ts melis
  • 2 ss hakkede mandler

Slik gjør du

trinn du kan merke av

For å lage pisket honning, har du honning i en bolle, og pisker med håndvisp eller i en kjøkkenmaskin til den er luftig og hvit. Det tar 3-4 minutter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 07.04.2025 07:38:41 handleliste stengt