Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit asparges med ramsløkaïoli

Hvit asparges med ramsløkaïoli

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges
  • 2 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 1 pk ertespirer
  • 1 bukett spiselige blomster , for eksempel stemor

Ramsløkaïoli:

  • 50 g ramsløk
  • 2 dl rapsolje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 47 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Under jorden vokser det frem en liten, lekker delikatesse – den hvite aspargesen. Grønnsaken egner seg godt som forrett eller tilbehør til grillmat, og kan gjerne bli til en fristende rett du kan sette på koldtbordet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. frisk hvit asparges
  • 2 ss salt
  • 2 ss sukker
  • 1 pk ertespirer
  • 1 bukett spiselige blomster , for eksempel stemor

Ramsløkaïoli:

  • 50 g ramsløk
  • 2 dl rapsolje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 513 kcal
Fett 47 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
Beregn ca 1 ss sukker og 1 ss salt per liter vann når du koker hvit asparges.
Du kan også grille aspargesene. Pensle de blansjerte aspargesene med litt olje og grill dem over direkte varme i et par minutter, til de har fått fin farge.
Server resten av aïolien ved siden av. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 13:10:17