Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit bacalao

Hvit bacalao

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g klippfisk loin
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig bacalaovariant med masse smak. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g klippfisk loin
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype safran (kan utelates)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. gul paprika
  • 2 dl fiskebuljong (utblandet)
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Legg klippfisken til utvanning i kaldt vann i minst 24 timer. Bytt vann 2-3 ganger i løpet av utvanningstiden.

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter eller godt brød.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 27.04.2025 03:31:01 handleliste stengt