Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløk- og pepperpaté

Hvitløk- og pepperpaté

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt svart pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts rosépepper , spar halvparten til pynt
  • 1 ts grønne pepperkorn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 14 g
Protein 31 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage sin egen paté før jul er for mange blitt en tradisjon. Med en god grunnoppskrift kan man eksperimentere med smakstilsetninger og komponere sin helt egen spesielle julepaté, "limited edition". I denne oppskriften har vi krydret med hvitløk og ulike peppersorter. En nydelig paté som hører med på den store julefrokosten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt svart pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts rosépepper , spar halvparten til pynt
  • 1 ts grønne pepperkorn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 267 kcal
Fett 14 g
Protein 31 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koking av leveren er ikke påkrevet, men gir en mildere leversmak på patéen. Man fjerner altså litt av den metalliske råsmaken.

Om du pynter patéen med aspic blir den lekker og blank, og aspicen sørger også for at overflaten ikke tørker ut. Lag aspic etter oppskrift på posen, men bytt gjerne ut litt av væsken med for eksempel litt portvin eller sherry for en mer spennende smak. Du kan også pynte med friske urter eller litt rosépepper i aspicen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 10:11:57