Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløksribbe

Hvitløksribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg tynnribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 dl eplejuice
  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 30 båter skrelt hvitløk
  • 2 ss worchestershiresaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten er en innertier for de av oss som elsker både ribbe og hvitløk. Hvitløksribbe smaker utrolig godt og passer superbra som en av flere retter på et tapasbord. Med en god salat og litt god drikke er kvelden i boks!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg tynnribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 dl eplejuice
  • 1 stk. løk i tynne skiver
  • 30 båter skrelt hvitløk
  • 2 ss worchestershiresaus
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne hvitløksribba med en god salat, eller sammen med andre småretter på et tapasbord.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Linda Samuelsen

    Denne oppskriften bør gjennomgås. Skjønner ikke hva vi skal gjøre med alt «vannet» som er igjen i formen når ribben er ferdig. Og noe mangler i stegene…

    • Cecilie Maske

      Hei, Linda! Takk for innspill! Vi tar en gjennomgang av oppskriften så raskt vi kan. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 20:28:16 handleliste stengt