Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Indrefilet med soppsaus - alternativ 2

Indrefilet med soppsaus

Ingredienser

porsjoner

Mandelpotetmos:

  • 800 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør

Soppsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts smør eller margarin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus

Pannestekt asparges og østerssopp:

  • 12 stk. frisk grønn asparges
  • 8 stk. sjalottløk
  • 250 g østerssopp eller annen god sopp
  • 1 ss smør eller olje til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet er det mest eksklusive stykket storfekjøtt du kan få, og gir deg de aller beste biffene. Og hva er vel bedre enn en saftig og perfekt stekt biff, fløyelsmyk potetmos, spenstige grønnsaker og en deilig, kremet soppsaus?

 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Mandelpotetmos:

  • 800 g mandelpotet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør

Soppsaus:

  • 200 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts smør eller margarin
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus

Pannestekt asparges og østerssopp:

  • 12 stk. frisk grønn asparges
  • 8 stk. sjalottløk
  • 250 g østerssopp eller annen god sopp
  • 1 ss smør eller olje til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vil du ha en helt jevn og fin puré, kan du mose potetene gjennom en sikt.
Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den md litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Hermetisert og tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.

Anrett biffene på varme tallerkener med mandelpotetpuréen, grønnsakene og soppsausen. Pynt med en kvast frisk timian.

Indrefilet med soppsaus - høydebilde

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

  • Theo C

    Yes sir

  • Kirsten Gustavson Østrem

    Enkel å lage og veldig godt!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB12 24.02.2025 09:52:14 handleliste stengt