Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Innbakt svinefilet med soltørkede tomater

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 280 g soltørkede tomater i olje
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svin indrefilet er både magert, godt og mild på smak. Soltørkede tomater har mye smak og er ypperlig som smakstilsetning. Sammen med frisk basilikum er det med på å gjøre denne retten spennende og smakfull. Med en saftig potetsalat som inneholder både sopp og erter er det ikke nødvendig med mer tilbehør. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 0,5 ts pepper
  • 280 g soltørkede tomater i olje
  • 1 potte frisk basilikum
  • ca. 8 skiver spekeskinke

Potetsalat:

  • 750 g små potet
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 3 ss rapsolje
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss frosne erter
  • 1 stk. hjertesalat eller romanosalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vil du ha kjøttet bedre stekt, kan du steke det videre til kjernetemperatur 70 °C for medium pluss, eller 75 °C for helt gjennomstekt.

Skjær den innbakte svinefileten i skiver på ca. 2 cm. og server den med potetsalaten. Litt god, grov sennep smaker godt ved siden av.  

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 12:46:49 handleliste stengt