Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Innbakt svinefilet med sopp og løk

Innbakt svinefilet med sopp og løk

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til bruning
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling

Soppblanding til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 100 g østerssopp eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk reddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svin ytrefilet bakt inn i butterdeig sammen med nydelig soppfyll. En mør, smakfull og imponerende rett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av svin
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør til bruning
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling

Soppblanding til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 100 g østerssopp eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk reddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server skiver av innbakt svinefilet med stekt sopp, aspargesbønner og høvlede reddiker.

Hasselbackpoteter passer også perfekt til denne retten.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Morten Eggen

    Kan man forberede pakken dagen før, ha den i kjøleskap og steke dagen etter?

    • Cecilie Maske

      Hei, Morten! Ja, det kan du, men det er fare for at soppblandingen avgir væske, slik at deigen på undersiden blir soggy og deigete. For det mest vellykkede resultatet bør du vente til samme dag med å lage ferdig pakken. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Ida Martinsen

    Hei, hvordan saus er fin å bruke til denne?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ida! Til denne retten passer det godet med en rødvinssaus eller sjysaus. https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/rodvinsaus/ Du kan bytte ut oksekraften med hønse- eller kyllingbuljong. Hilsen Cecilie, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB12 20.01.2025 09:17:57 handleliste stengt