Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Irish Stew

Irsk stuing fra Cork - Cork Irish Stew

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårekjøtt / fårikålkjøtt
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 l vann
  • 6 stk. kokefast potet
  • 1 stk. løk - hakket
  • 100 g hodekål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 glass sølvløk
  • 1 dl frosne erter
  • 2 ss finhakket bladpersille

Urtekvast:

  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 potte frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en klassisk irsk kjøttgryte - irish stew fra øya Cork. Vi har brukt fårekjøtt og latt gryta koke lenge på svak varme for at kjøttet skal bli mørt. Resultatet er en nydelig, varmende gryte med masse smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårekjøtt / fårikålkjøtt
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 l vann
  • 6 stk. kokefast potet
  • 1 stk. løk - hakket
  • 100 g hodekål
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 0,5 glass sølvløk
  • 1 dl frosne erter
  • 2 ss finhakket bladpersille

Urtekvast:

  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 potte frisk timian
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med flatbrød eller annet godt brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2025 06:26:52 handleliste stengt