Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Is med blomster

Is med blomster

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 20 g spiselige blomster
  • ca. 2 dl lemonade , hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 15 kcal
Protein 0 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Supersøte små is med sitronsmak og spiselige blomster! Vi har pyntet dem med søte, små rosa sløyfer som passer perfekt når du skal servere venninnegjengen en liten avkjøling. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 20 g spiselige blomster
  • ca. 2 dl lemonade , hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 15 kcal
Protein 0 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Stemor, syrinblomst, løvemunn, ringblomst, geitrams, roser, nellik og løvetann er bare noen blomster som er spiselige. Bruk gjerne blomster fra hagen, og om du kjøper blomstene se til at det ikke har blitt brukt sprøytemidler på dem.

Dersom blomsterbladene flyter opp, sett formene i fryseren, etter ca. 1 time kan du presse blomsterbladene ned i den halvfrosne isen med en liten teskje.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 12:42:58