Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julelaks

Julelaks

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. laksekotelett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 12 stk. brokkolini

Syltet agurk:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss gule sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
  • 1 stk. agurk , eller to miniagurker
  • 2 ss grovhakket frisk dill (kan sløyfes)

Poteter:

  • 800 g mandelpotet
  • 1 ss grovhakkede friske urter
  • 1 ss smør

Hollandaise:

  • 2 dl vann
  • 30 g finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 1 stk. lite laurbærblad
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør eller margarin
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1316 kcal
Fett 94 g
Protein 59 g
Karbohydrater 56 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rause, saftige laksekoteletter er enkelt å servere gjestene dine i jula. Prikken over i'en er agurksalat og hjemmelaget hollandaise, eller kanskje sandefjordsmør - og vil du spare tid kan sausen også kjøpes ferdig.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. laksekotelett
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 12 stk. brokkolini

Syltet agurk:

  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 ss gule sennepsfrø (kan sløyfes)
  • 1 stk. stjerneanis (kan sløyfes)
  • 1 stk. agurk , eller to miniagurker
  • 2 ss grovhakket frisk dill (kan sløyfes)

Poteter:

  • 800 g mandelpotet
  • 1 ss grovhakkede friske urter
  • 1 ss smør

Hollandaise:

  • 2 dl vann
  • 30 g finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts knust hel pepper
  • 1 stk. lite laurbærblad
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør eller margarin
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1316 kcal
Fett 94 g
Protein 59 g
Karbohydrater 56 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For enda mer julesmak på laksen - Smør på litt grov sennep, dryss på litt grovhakkede mandler og litt honning på laksen før du setter den i ovnen.

Klarnet smør: Smelt smør/margarin i en liten kjele og sett det til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på bunn. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.

Klarnet smør: Smelt smør/margarin i en liten kjele og sett det til avkjøling, slik at "avfallet" legger seg på bunn. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.
Julelaks

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 18:14:01