Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Janssons Fristelse

Janssons fristelse

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 1 ss smør til steking
  • 700 g potet
  • 2 ss smør
  • 250 g ansjosfilet delt i to (og laken)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss griljermel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 323 kcal
Fett 23 g
Protein 7 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Intet svensk julbord uten Janssons! I følge usikre kilder har retten fått sitt navn etter operasangeren Pelle Janzon, som levde i siste halvdel av 1800-tallet, og var glad i både god mat og drikke. En av rettene som ble servert etter at teppet hadde falt, var denne potet- og ansjosgratengen, med rikelig øl og dram til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 stk. løk i tynne skiver
  • 1 ss smør til steking
  • 700 g potet
  • 2 ss smør
  • 250 g ansjosfilet delt i to (og laken)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss griljermel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 323 kcal
Fett 23 g
Protein 7 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server Janssons fristelse som et av flere tilbehør på et klassisk svensk julbord.

Du kan godt lage Janssons frestelse i god tid, og varme den opp i stekeovnen på 180 °C i ca 30 minutter. Dekk med bakepapir eller aluminiumsfolie.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 16:00:44