Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordskokksuppe med spekeskinke

Jordskokksuppe med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g jordskokk
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 30 g gresskarkjerner
  • 100 g spekeskinke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 407 kcal
Fett 30 g
Protein 14 g
Karbohydrater 18 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Jordskokk er en gammel, norsk kulturplante som har fått ny popularitet de siste årene. Den kan brukes på mange måter, og egner seg utmerket som suppe. Dem milde, nøtteaktige smaken kommer til sin rett sammen med tynne skiver av norsk spekeskinke.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 550 g jordskokk
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 30 g gresskarkjerner
  • 100 g spekeskinke
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 407 kcal
Fett 30 g
Protein 14 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: får du ikke tak i jordskokker, kan den byttes ut med sellerirot eller persillerot.

Server gjerne suppen med grissini eller grovt brød. Litt revet parmesan smaker også godt i suppen.

 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:23:43