Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julebrownies

Julebrownies

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 200 g smør
  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Til pynt:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 pk tørket aprikos (á 80 g)
  • 2 pk med tranebær, pecan- og pistasjnøtter nøtteblanding (á 70 g)
  • 3 ss honning
  • 0,5 ts malt kanel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og litt seig brownie er noe alle liker. Her har vi toppet brownie-bitene med deilige julesmaker. Knasende nøtter, søt tørket frukt, klissete honning og duftende kanel får deg i skikkelig julestemning!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 200 g smør
  • 4 stk. egg
  • 3 dl sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Til pynt:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 pk tørket aprikos (á 80 g)
  • 2 pk med tranebær, pecan- og pistasjnøtter nøtteblanding (á 70 g)
  • 3 ss honning
  • 0,5 ts malt kanel

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 150 °C. 

2. Finhakk sjokolade og ha den i en glassbolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad) til sjokoladen har smeltet. 

3. Sett bollen tilbake på kjøkkenbenken og ha i egg. Bruk en visp og rør godt slik at alt blander seg. Ha deretter i sukker. 

4. Tilsett hvetemel og bakepulver til slutt, og rør alt godt sammen. 

5. Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i langpannen og stryk den utover. 

6. Stek kaken i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken og del den i biter. Sikt litt kakaopulver over bitene. 

7. Bland sammen nøtter, tørket frukt, honning og kanel i en bolle, og legg det på toppen av brownie-bitene rett før servering. 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 16.07.2024 10:56:00