Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julefocaccia med ribberull

Julefocaccia med ribberull

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 8 "kakestykker" med focaccia.

  • 25 g fersk gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 200 g valnøttkjerner
  • 100 g friske tranebær
  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0 til ringling

Fyll:

  • 3 ss snøfrisk naturell eller kremost
  • 8 blader crispisalat
  • 8 skiver ribberull
  • 4 stk. svisker delt i to
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3622 kcal
Fett 260 g
Protein 92 g
Karbohydrater 200 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En spennende focacciavariant med julesmak! Brødet er enkelt å lage og passer perfekt til alle slags gjesteanledninger, er topp ved siden av en julebuffet, eller som her - fylt med deilig julepålegg. «Spot on» for deg som har lyst på en litt annerledes førjulshygge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 8 "kakestykker" med focaccia.

  • 25 g fersk gjær
  • 3 dl lunket vann
  • 1 ss honning
  • 0,5 ss salt
  • 0,5 dl olivenolje
  • 200 g valnøttkjerner
  • 100 g friske tranebær
  • 5 dl hvetemel
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0 til ringling

Fyll:

  • 3 ss snøfrisk naturell eller kremost
  • 8 blader crispisalat
  • 8 skiver ribberull
  • 4 stk. svisker delt i to
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3622 kcal
Fett 260 g
Protein 92 g
Karbohydrater 200 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:26:40