Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julekubbe

Julekubbe

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 10-12 biter.

Rullekake:

  • 3 stk. egg
  • 115 g sukker
  • 55 g hvetemel
  • 25 g kakaopulver

Smørkrem:

  • 55 g mykt smør
  • 115 g melis
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 1 ss appelsinlikør

Sirup:

  • 55 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 4 ss appelsinlikør

Glasur:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss kokende vann
  • 85 g smør
  • 175 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne herlige sjokoladekaken er en fransk julekake. Den ser merkelig ut, i form som en trekubbe, men er både saftig og god.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner

Gir 10-12 biter.

Rullekake:

  • 3 stk. egg
  • 115 g sukker
  • 55 g hvetemel
  • 25 g kakaopulver

Smørkrem:

  • 55 g mykt smør
  • 115 g melis
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 1 ss appelsinlikør

Sirup:

  • 55 g sukker
  • 1,5 dl vann
  • 4 ss appelsinlikør

Glasur:

  • 1 ss kakaopulver
  • 1 ss kokende vann
  • 85 g smør
  • 175 g melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Maie Sætherskar

    Fantastisk kake! Forslag til hvor mange porsjoner som tilsvarer "vanlig" langpanne, altså større enn målene som er oppgitt for en porsjon? Ja, her på gården er vi særdeles begeistret for kombinasjonen av sjokolade og appelsin : )

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Maie! Da ville jeg gått opp til 2 porsjoner, for at kaka ikke skal bli for tynn :) Hilsen Marta, MatPrat

  • Freya Daisy Cornell

    Hei, er det mulig å sløyfe appelsinlikør med noe?

    • Cecilie Maske

      Hei, Freya! Har du ikke appelsinlikør kan du bytte det ut med like mye frisk appelsinjuice og revet skall av en stk appelsin. lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 20:09:05 handleliste stengt