Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julens velkomstdrink

Julens velkomstdrink

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l tranebærjuice
  • 3,5 dl granateplejuice
  • 2,5 dl klementinjuice
  • 4 stk. lime
  • 2 stk. klementin
  • 1 stk. sweetie
  • 1 stk. granateple
  • 1 dl friske eller frosne tranebær
  • 1 flaske musserende vin , med eller uten alkohol etter ønske
  • 3 dl isbiter
  • 0,5 potte frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 183 kcal
Fett 1 g
Protein 2 g
Karbohydrater 29 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En herlig start på juleselskapet! En sprudlende og fargerik velkomstdrink med smak av jul. Server den i glass,  eller en stor bolle og la gjestene forsyne seg selv.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l tranebærjuice
  • 3,5 dl granateplejuice
  • 2,5 dl klementinjuice
  • 4 stk. lime
  • 2 stk. klementin
  • 1 stk. sweetie
  • 1 stk. granateple
  • 1 dl friske eller frosne tranebær
  • 1 flaske musserende vin , med eller uten alkohol etter ønske
  • 3 dl isbiter
  • 0,5 potte frisk rosmarin

Slik gjør du

1. Hell tranebærjuice, granateplejuice og klementinjuice i en stor bolle. Press saft av halvparten av limen og ha den i bollen. 

2. Skjær resten av limen, klementin og sweetie i tynne skiver, ha dem i bollen sammen med granateplekjerner og tranebær. 

Ha i alkoholfri musserende, prosecco, cava eller champagne alt etter smak. Vil du ha bowlen litt sterkere, tilsett 2 dl vodka.

 3. Hell i musserende, isbiter og frisk rosmarin rett før servering. 

Ha i alkoholfri musserende, prosecco, cava eller champagne alt etter smak. Vil du ha bowlen litt sterkere, tilsett 2 dl vodka.

Server bowlen i glass eller la gjestene forsyne seg selv.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Drikke til ribbe og pinnekjøtt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10875, server:MP-PRD-WEB14 14.08.2024 14:58:07