Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Juleruller med juledipp

Juleruller med juledipp

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss rapsolje
  • 8 blader filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk. svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vårruller med klassiske julesmaker er ypperlig til juletapasen. Disse vårrullene stekes i ovn istedenfor å friteres i olje.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 200 g strimlet hodekål
  • 1 stk. gulrot
  • 1 ss rapsolje til pensling
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts karve
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss rapsolje
  • 8 blader filodeig
  • 2 ss vann til å feste/lime
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss sesamfrø

Juledipp med kesam:

  • 1 beger kesam original, 8 %
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss hasselnøtter
  • 6 stk. svisker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server juleruller med juledipp sammen med flere andre tapasretter.

Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. I vår serie med juletapas har vi laget juleruller (vårruller med julekryddere), soyamarinerte kyllingklubber, medister albondigas, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og ricottafiken.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Camilla Mælen

    Dette var noen utrolig gode vårruller! Jeg brukte woksaus og chilisaus i fyllet og godt med krydder. Dressingen som blir anbefalt til, anbefaler ikke jeg. Den ble rar og usmakelig, synes jeg. Den gikk i søpla. Jeg skal prøve å lage noe som passer til. Hilsen Camilla.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 16.03.2025 09:13:53 handleliste stengt