Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Julesaus

Julesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 5 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong (utblandet)
  • 0,5 stk. appelsin i båter
  • 0,5 stk. eple i båter
  • 10 stk. svisker
  • 4 stk. hel nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 1,5 dl juleøl
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 dråper sukkerkulør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 131 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 11 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage julesaus fra bunnen av ser mange på som en utfordring. Her ser du hvor enkelt det er å lage en smakfull saus som passer perfekt til våre tradisjonelle julemåltider. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kjøttkraft eller buljong (utblandet)
  • 0,5 stk. appelsin i båter
  • 0,5 stk. eple i båter
  • 10 stk. svisker
  • 4 stk. hel nellik
  • 0,25 ts malt allehånde
  • 1,5 dl juleøl
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 dråper sukkerkulør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 131 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

Julesaus 2

Du trenger: Smør, mel, kjøttkraft, appelsin, eple, svisker, nellik, allehånde, juleøl, salt og pepper.

trinn du kan merke av
Julesaus 3a
Julesaus 3b
Julesaus 3c
For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra stek, kalkun eller ribbe. Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør før servering. Det gir en blank og smakfull saus.
For å få din egen “touch” på julesausen kan du for eksempel tilsette litt sennep, hvitløk, urter, kanelstang, kardemomme, stjerneanis, sirup eller noe annet du liker som smaksmessig passer til det du skal servere.
Julesaus 4

Nydelig saus med smak av jul, ferdig til servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 04.12.2024 19:08:20