Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkungryte

Kalkungryte

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk) á 350 g
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts tørr sennep
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl matfløte
  • 250 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 439 kcal
Fett 21 g
Protein 46 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 2 ss smør
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk) á 350 g
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts tørr sennep
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 dl matfløte
  • 250 g aspargesbønner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 439 kcal
Fett 21 g
Protein 46 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

  1. Skjær kalkunfileten i strimler. Varm en stekepanne med litt smør eller margarin og brun strimlene raskt. Krydre med salt og pepper. Ha dem over i en gryte.
  2. Ha resten av smøret i pannen og brun sopp og løk raskt. Ha det over i gryten. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det i gryten.
  3. Tilsett buljong, sennep, paprika, worchestershiresaus og tomatpuré. Kok opp og la alt småkoke til kjøttet er mørt. 
  4. Tilsett matfløte og smak til med sukker, salt og pepper. Del aspargesbønner i to og ha dem i gryta de siste fem minuttene før servering

Server med ris eller potetmos.

En blandet salat eller hakkede rødbeter og sylteagurk smaker godt til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 19:30:07