Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kakaolikør_ny2.jpg

Kakaolikør

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon får du ca. 1,2 liter kakaolikør.

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ss vann
  • 0,5 l sprit (60 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3621 kcal
Fett 45 g
Protein 36 g
Karbohydrater 306 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er helt klart likøren for kakaoelskere. Lag den noen dager før den skal serveres eller gis bort i gave. Kakaolikør passer perfekt som vertinnegave når det nærmer seg jul.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av 1 porsjon får du ca. 1,2 liter kakaolikør.

  • 0,5 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ss vann
  • 0,5 l sprit (60 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3621 kcal
Fett 45 g
Protein 36 g
Karbohydrater 306 g

Slik gjør du

  1. Kok opp melk og sukker, og rør til sukkeret er løst opp. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
  2. Rør ut kakao i litt varmt vann til det er klumpefritt, og hell det i eggeblandingen. Sil blandingen og avkjøl.
  3. Bland i sprit og rør godt. Bruk en trakt og fyll likøren på rengjorte flasker.

 

 

Oppbevar kakaolikøren kaldt, da er den holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 15:30:14