Hopp til hovedinnhold
matprat logo
THANKSGIVING KALKUN

Kalkun til Thanksgiving

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon)
  • 50 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 3 dl vann

Bakt gresskar:

  • 1 stk. flaskegresskar i skiver, eller hokkaidogresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • frø av 1 stk. granateple
  • 3 ss grovhakket bladpersille

Aspargesbønner:

  • 2 pk aspargesbønner (à 200 g)
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss chilipulver hot explotion
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun hører med til Thanksgiving. Servert med bakt gresskar og aspargesbønner er dette en skikkelig festmiddag!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkun, ca. 5 kg (beregn ca. 500 g pr. porsjon)
  • 50 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 3 dl vann

Bakt gresskar:

  • 1 stk. flaskegresskar i skiver, eller hokkaidogresskar
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • frø av 1 stk. granateple
  • 3 ss grovhakket bladpersille

Aspargesbønner:

  • 2 pk aspargesbønner (à 200 g)
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ss chilipulver hot explotion
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.
trinn du kan merke av
Helstekt-kalkun-4881-21
Av innmatposen kan du lage kraft som blir god basis for saus. Kraften kan også fryses.
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21
Helstekt-kalkun-4881-21

Server med aspargesbønner. En god brødstuffing, tranebærsaus eller fløtesaus smaker også kjempegodt til.  

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 07.04.2025 15:12:18 handleliste stengt