Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunfilet med jordskokk, linser og hasselnøtter

Kalkunfilet med jordskokk, linser og hasselnøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 750 g jordskokk
  • 200 g puylinser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss grovhakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Jordskokk er en gammel norsk kulturplante som ble utkonkurrert av poteten. Nå har den fått ny popularitet, og den milde, nøtteaktige smaken er nydelig sammen med helstekt kalkunfilet skåret i tynne skiver. Retten smaker like godt varm, som kald.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 750 g jordskokk
  • 200 g puylinser
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 kvister frisk timian
  • 60 g hasselnøtter
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss grovhakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tips: For å unngå misfarging, kan du legge jordskokkene i kaldt vann med litt sitronsaft eller eddik til alle er skrellet.
Tips: Du kan fint bruke andre linser også. Fordelen med puylinsene er at de ikke trenger bløtlegging, og koketiden er kort. Bare pass på at du skyller linsene før koking.
Tips: For fjerne skallet av de ferdigristede hasselnøttene kan du ha nøttene i en papirpose eller i et rent kjøkkenhåndkle og gni nøttene mot hverandre for å fjerne skallet.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 23.04.2025 08:43:43 handleliste stengt