Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunspyd med grønn salat og honingglaserte cashewnøtter.jpg

Kalkunspyd med blandet salat, granateple og glaserte cashewnøtter

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunbiff eller kalkunfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blandet salat:

  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss honning
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk salatmix
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stilker frisk mynte
  • 1 stk. granateple

Dressing:

  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • saft av 0,5 stk. granateple
  • 0,25 stk. rødløk , finhakket
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 840 kcal
Fett 44 g
Protein 43 g
Karbohydrater 64 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En frisk og smakfull salat med granateple, glaserte cashewnøtter, tranebær og en fantastisk god dressing. Server den med grillet kalkun på spyd, og du har en deilig rett du kan nyte på terrassen i sommer. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kalkunbiff eller kalkunfilet
  • 1 ss nøytral olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Blandet salat:

  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 2 ss honning
  • 1 stk. rød chili
  • 1 pk salatmix
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 4 stilker frisk mynte
  • 1 stk. granateple

Dressing:

  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • saft av 0,5 stk. granateple
  • 0,25 stk. rødløk , finhakket
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 840 kcal
Fett 44 g
Protein 43 g
Karbohydrater 64 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

Anrett grillede kalkunspyd med salat, glaserte cashewnøtter, tranebær og  deilig frisk dressing.  

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 17:09:19