Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Til fritering:

  • 1 l frityrolje

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvebrissel er en spennende delikatesse som kan være vanskelig å få tak i. Men er du så heldig at du kommer over brissel, så kan du glede deg til en smaksopplevelse! Fritert kalvebrissel med en frisk kapersvinaigrette kan imponere den mest kresne gourmet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Til fritering:

  • 1 l frityrolje

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server den friterte kalvebrisselen med kapersvinaigrette og litt finrevet sitronskall.

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 22.11.2024 13:45:05