Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvesauté

Kalvesauté

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 10 stk. aspargesbønner
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 543 kcal
Fett 31 g
Protein 48 g
Karbohydrater 9 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvekjøtt hører hjemme hvor de matglade samles. Sauté er et kokkebegrep og betyr finere gryte, en gryte med så mørt kjøtt at det ikke behøver å koke i større grad før det er ferdig.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfritt grytekjøtt av kalv
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 8 stk. frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovmalt pepper
  • 1 ts hakket frisk estragon
  • 1 dl hvitvin
  • 3 dl kalvekraft eller kyllingkraft
  • 8 stk. soltørkede tomater
  • 10 stk. aspargesbønner
  • 2 ts maisenna
  • 2 ss vann
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 543 kcal
Fett 31 g
Protein 48 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server gjerne med ristet brød og aioli.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:23:38