Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karamellpudding med tilbehør

Karamellpudding med tilbehør

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 363 kcal
Fett 21 g
Protein 11 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpudding er en festdessert, men med våre tips til tilbehør blir det i tillegg en skikkelig dessert-fest.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 dl melk
  • 3 dl kremfløte
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 363 kcal
Fett 21 g
Protein 11 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Karamellpudding-193648-12
Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett.
Karamellpudding-193648-12
For å få bort rester av karamell i kjelen kan du koke ut kjelen med litt vann. Sett gjerne sleiven oppi.
Karamellpudding-193648-12
Karamellpudding-193648-12
Karamellpudding-193648-12
Karamellpudding-193648-12
Karamellpudding-193648-12

Her har vi valgt å servere karamellpudding i selskap med konjakk-krem, bærkompott og hasselbackepler

 

 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

Podcast-episode: Klassikeren karamellpudding

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 08:44:03