Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttpai til jul

Kjøttpai

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl mørkt øl (guinness eller stout)
  • 5 kvister frisk timian eller tørket
  • 3 stk. laurbærblad
  • 500 g aromasopp eller annen sopp
  • 0,5 ss sennepspulver eller annen sennep
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ss maisenna
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 potte bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 1 stk. egg

Paideig

  • 200 g smør eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1793 kcal
Fett 33 g
Protein 145 g
Karbohydrater 197 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kjøttpaier lages i land over hele verden og det finnes utallige ulike typer. Vår kjøttpai er den typen mange forbinder med trivelige måltider på engelske puber, tradisjonelt servert med "gravy, mash and peas". Det er en herlig tilfredsstillende, smakfull og lekker rett, og perfekt å sette på bordet for gode venner. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl mørkt øl (guinness eller stout)
  • 5 kvister frisk timian eller tørket
  • 3 stk. laurbærblad
  • 500 g aromasopp eller annen sopp
  • 0,5 ss sennepspulver eller annen sennep
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ss maisenna
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 potte bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 1 stk. egg

Paideig

  • 200 g smør eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1793 kcal
Fett 33 g
Protein 145 g
Karbohydrater 197 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien på tradisjonelt engelsk vis med brun saus, grønne erter og en god potetmos, eller med en stor bolle frisk salat. 

Kjøttpaier lages i ulike mattradisjoner over hele verden, og det finnes et utall varianter - med ulike kjøttslag og forskjellige smakstilsetninger. Felles for dem er at de er bakt inn i deig, enten som en stor pai til mange eller som små porsjonspaier, gjerne som håndmat. 

Kjøttpai til jul

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 26.12.2024 11:31:18