Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttpai - Québec mest pie

Kjøttpai - Quebec Meat Pie

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Kjøttfyll:

  • 300 g melen potet
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts tørket oregano
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 1,5 ts sennepspulver eller Dijonsennep
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss kald hvetemel
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En av de mest kjente julerettene i Canada er den kraftige og krydrete kjøttpaien tourtière, opprinnelig fra Quebec-området. Dette er et spennende alternativ til vår tradisjonelle julemat, og som med norske tradisjonsretter finnes det like mange ulike oppskrifter som det finnes kokker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Kjøttfyll:

  • 300 g melen potet
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts tørket oregano
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 1,5 ts sennepspulver eller Dijonsennep
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss kald hvetemel
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tilbehøret til paien kan variere - potetmos, brun saus og dampede grønnsaker, pickles i ulike former, grønn salat og tranebærsaus eller rørte tyttebær. 

Kjøttpai - Québec mest pie

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Maria Echegoyen Ulleland

    Skal ikke paibunnen forbakes?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Maria! Nei, paibunnen skal ikke forstekes i denne oppskriften :-) Hilsen Marta, MatPrat

  • Anne-Lise Sommerseth

    1 1/4 dl vann til deigen? Det ville blitt en veldig bløt masse.. Og 4 dl vann til kjøttblandingen var litt lite hos meg, så noe må jeg ha gjort feil....

    • Magnus Tvedt-Øresland

      Hei Anne-Lise! Dette ser ut til å være en oppskrift som trenger justeringer og en liten tur innom vårt prøvekjøkken. Her må det ha skjedd noe galt. Som du sier så er det altfor mye vann i paideigen. Jeg kommer tilbake til deg når oppskriften er testet og evt. korrigert. Takk for tilbakemeldingen! Mvh. Magnus, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB11 09.03.2025 11:41:59 handleliste stengt