Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttpai - Québec mest pie

Kjøttpai - Quebec Meat Pie

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Kjøttfyll:

  • 300 g melen potet
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts tørket oregano
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 1,5 ts sennepspulver eller Dijonsennep
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss kald hvetemel
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 558 kcal
Fett 35 g
Protein 27 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En av de mest kjente julerettene i Canada er den kraftige og krydrete kjøttpaien tourtière, opprinnelig fra Quebec-området. Dette er et spennende alternativ til vår tradisjonelle julemat, og som med norske tradisjonsretter finnes det like mange ulike oppskrifter som det finnes kokker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt

Kjøttfyll:

  • 300 g melen potet
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts tørket oregano
  • 1,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt nellik
  • 1,5 ts sennepspulver eller Dijonsennep
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ss kald hvetemel
  • 1 stk. egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 558 kcal
Fett 35 g
Protein 27 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tilbehøret til paien kan variere - potetmos, brun saus og dampede grønnsaker, pickles i ulike former, grønn salat og tranebærsaus eller rørte tyttebær. 

Kjøttpai - Québec mest pie

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 22.12.2024 07:22:30