Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klassisk Pavlova i langpanne

Klassisk Pavlova i langpanne

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g bringebær
  • 125 g bjørnebær
  • 400 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 300 g moreller
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 270 kcal
Fett 10 g
Protein 6 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i den klassiske Pavlovaen med deilig krem og friske bær? Her er den - i ekstra stor størrelse - perfekt når du skal lage kake til mange.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marengsbunn:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 250 g bringebær
  • 125 g bjørnebær
  • 400 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 300 g moreller
  • 4 stilker frisk mynte
  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 270 kcal
Fett 10 g
Protein 6 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 14:30:43