Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klementinlikør

Klementinlikør

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 1 l ferdig likør.

  • 8 stk. klementin (velg helst økologiske)
  • 600 g sukker
  • 2 stk. vaniljestang
  • 2 stk. stjerneanis
  • 100 stk. kaffebønner
  • 1 l 40% brennevin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4982 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 642 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (23)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I tillegg til de folkekjære klementinene kreves det brennevin, sukkerbiter og kaffebønner. Du bør sette av ca. 40 dager for å få denne himmelske likøren klar for glass og gane.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 1 l ferdig likør.

  • 8 stk. klementin (velg helst økologiske)
  • 600 g sukker
  • 2 stk. vaniljestang
  • 2 stk. stjerneanis
  • 100 stk. kaffebønner
  • 1 l 40% brennevin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4982 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 642 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan selv velge om du vil bruke hvitt eller brunt sukker. Brunt sukker vil gi en litt annen farge og søtsmak.
Vi anbefaler at du smaker på likøren underveis, slik at du kan stoppe smaks-uttrekket når du kjenner at likøren har smaken du ønsker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 13:58:43