Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokosbollekake

Kokosbollekake

Ingredienser

10  porsjoner
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 stk. eggehvite
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl vann
  • ca. 4 ss kokosmasse til formen

Sjokoladeglasur:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 60 g kokosfett (delfiafett)
  • 4 ss kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kake både store og små liker. Myk skumkake inni og mørk sjokolade utenpå, akkurat som kokosboller. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 6 stk. gelatinplater
  • 5 stk. eggehvite
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 dl vann
  • ca. 4 ss kokosmasse til formen

Sjokoladeglasur:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 60 g kokosfett (delfiafett)
  • 4 ss kokosmasse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pavlova 3a
Du kan også kle en glassbolle med plastfolie og helle marengsmassen oppi. Da blir kaken som en stor kokosbolle.

Det kan lønne seg å klippe en sirkel av bakepapir og ha under kaken når den står på risten slik at den ikke setter seg fast.

 

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 12:55:37 handleliste stengt