Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krabbekaker

Krabbekaker med limemajones

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 krabbekaker

Krabbekaker:

  • 300 g melen potet
  • 300 g renset krabbekjøtt
  • 0,5 stk. egg
  • 0,5 dl potetmel
  • 2 ts grønn curry paste
  • 2 stk. finhakket vårløk

Limemajones:

  • 2 dl majones
  • skall fra 0,5 stk. lime
  • 1 ts limesaft
  • 0,5 ts sukker

Til panering og fritering:

  • 2 ss potetmel eller hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. egg
  • 2,5 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Srø utenpå og saftige inni! Nystekte krabbekaker med asiatiske smaker. Nydelig å servere som en lekker  forrett, eller sette frem på tapasbordet. Serveres med en frisk limemajones, som gir det lille ekstra. Du kan gjerne lage hjemmelaget majones.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 krabbekaker

Krabbekaker:

  • 300 g melen potet
  • 300 g renset krabbekjøtt
  • 0,5 stk. egg
  • 0,5 dl potetmel
  • 2 ts grønn curry paste
  • 2 stk. finhakket vårløk

Limemajones:

  • 2 dl majones
  • skall fra 0,5 stk. lime
  • 1 ts limesaft
  • 0,5 ts sukker

Til panering og fritering:

  • 2 ss potetmel eller hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 stk. egg
  • 2,5 dl panko brødkrum
  • 0,5 l frityrolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Eksempler på melne potetsorter er Mandelpotet, Pimpernell, Kerrs Pink, Ringerikspotet og Gulløye.

Krabbekakene kan lages ferdig i god tid før de skal serveres. Sett dem i kjøleskapet, eller frys dem til de skal brukes. 

Server krabbekakene lune med limemajones og gjerne litt ekstra revet limeskall.

Krabbekaker

På utkikk etter flere småretter? Sjekk ut tapassiden vår eller våre forslag til enkle forretter og bli inspirert!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

Sprøtt utenpå, mørt og juicy inni – skal du imponere eller trenger noe skikkelig kosemat, er det vel ingenting bedre enn en frityrstekt godbit? MatPrat-kokkene Anette og Cecilie gir deg de tipsene du trenger for å fikse teknikkene fritering og panering som en proff, og du kommer til å få lyst på noe du kanskje ikke har hørt om før – nemlig de japanske fristelsene tonkatsu og katsudon.

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 11:52:06