Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremet soppsaus

Kremet soppsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 247 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 5 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leter du etter en god saus som passer til alt fra reinsdyrstek til kalkunfilet eller stekte kyllingfileter? Denne nydelige soppsausen kan du lage av både tørket og fersk sopp, og den den vil garantert falle i smak hos gjestene.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 35 g tørket sopp
  • 2 dl vann
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kyllingbuljong
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 247 kcal
Fett 23 g
Protein 4 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kremet soppsaus passer utmerket til helstekt kalkunfilet, kalkunbiff eller stekte kyllingfileter. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.

Bruker du fersk sopp er det en fordel å forvelle/steke den før videre bruk. Bruker du hermetisk sopp kan kraften fra boksen brukes i sausen. 200 g fersk sopp tilsvarer 35 g tørket sopp.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:21:06