Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langtidsstekte krydra lammeskanker

Krydrede lammeskanker

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1282 kcal
Fett 76 g
Protein 104 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeskanker er utrolig! Den nederste delen på lammelåret er i utgangspunktet et seigt stykke kjøtt som trenger lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanken som et saftig og mørt kjøttstykke du sjelden har smakt maken til.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. lammeskank
  • 4 skiver spekeskinke
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 2 bokser hermetiske tomater cherry
  • 2 stk. rødløk i grove båter
  • 1 stk. aubergine i tykke skiver
  • 400 g potet med skall, delt i to
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1282 kcal
Fett 76 g
Protein 104 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lammeskankene kan også tilberedes på lavere temperatur. Sett ovnen på 150 °C og la skankene stå inne i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena. Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!
Ølbraiserte lammeskanker er en veldig populær oppskrift, så ta en titt på den også!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Braisert lammeskank

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2024 18:34:59