Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret juleis

Krydret juleis

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakket mandler
  • 50 g tørket aprikos i biter
  • 50 g sukker
  • 1 dl vann
  • 25 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 cl brandy eller cognac
  • 0,25 stk. appelsin saft og skall
  • 0,25 stk. sitron saft og skall
  • 0,25 ts krydderblanding (se under)
  • ca. 50 g friske bær til servering

Krydderblanding:

  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt ingefær

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget is med spennende smaker, frukt og nøtter. En super dessert som kan lages ferdig i god tid før julen ringes inn. Server med frisk frukt og bær, eller med en varm eller kald bærsaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 50 g grovhakket pistasjnøtter
  • 50 g grovhakket mandler
  • 50 g tørket aprikos i biter
  • 50 g sukker
  • 1 dl vann
  • 25 g rosiner
  • 50 g tørkede tranebær
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 cl brandy eller cognac
  • 0,25 stk. appelsin saft og skall
  • 0,25 stk. sitron saft og skall
  • 0,25 ts krydderblanding (se under)
  • ca. 50 g friske bær til servering

Krydderblanding:

  • 0,5 ts malt allehånde
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts malt muskat
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt ingefær

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 13.12.2024 14:37:42