Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret kalkunfilet

Krydret kalkunfilet

Ingredienser

4  porsjoner

Krydderblanding:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts blandet hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rødkålkompott:

  • 0,5 stk. rødkål
  • 1 stk. eple
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 ss ripsgelé

Rødvinsaus:

  • 3 dl rødvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ts solbærgelé evt. solbærsaft el. -marmelade
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Brokkolipuré:

  • 500 g brokkoli i små buketter
  • 250 g frosne erter
  • 2 ss smør
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 773 kcal
Fett 28 g
Protein 56 g
Karbohydrater 51 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Helstekt kalkunfilet er genialt når man skal lage mat til mange. Den milde kjøttsmaken i kalkunfilet tåler godt å bli utfordret med ulike krydder. Fennikel- og korianderfrø løfter kalkunkjøttet til nye høyder. Du kan med fordel gni kjøttet inn med krydderblandingen flere timer før det skal stekes, slik at smakene får utvikle seg godt.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Krydderblanding:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts blandet hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rødkålkompott:

  • 0,5 stk. rødkål
  • 1 stk. eple
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 ss ripsgelé

Rødvinsaus:

  • 3 dl rødvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ts solbærgelé evt. solbærsaft el. -marmelade
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Brokkolipuré:

  • 500 g brokkoli i små buketter
  • 250 g frosne erter
  • 2 ss smør
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 773 kcal
Fett 28 g
Protein 56 g
Karbohydrater 51 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kalkunfilet i pene skiver på stekt potet, brokkoli/ertepuré, rødkålkompott, stekt sopp, løk og rødvinsaus.

 

Tips: Rødkålkompotten kan gjeren lages ferdig dagen i forveien.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 12:42:56