Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kveite med asparges og hollandaisesaus

Kveite med asparges og hollandaisesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Hollandaisesaus:

  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 30 stk. rød cherrytomat
  • 1 ts olivenolje
  • 29 stk. frisk grønn asparges
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 831 kcal
Fett 66 g
Protein 45 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kveita er en av våre aller beste matfisker og den største av alle flyndrefiskene. På Sørlandet kaller man den hellefisk, som kommer av ordet hellig. Når denne delikate fisken får følge av asparges og hollandaisesaus bør det dukes til fest.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 1 ts salt
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss smør til steking

Hollandaisesaus:

  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 0,5 stk. laurbærblad
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 200 g klaret smør
  • 1 ss sitronsaft

Tilbehør:

  • 30 stk. rød cherrytomat
  • 1 ts olivenolje
  • 29 stk. frisk grønn asparges
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 831 kcal
Fett 66 g
Protein 45 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 09:45:05