Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake

Ingredienser

16  porsjoner

Sjokoladekake:

  • 3 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 50 g mørk kokesjokolade

Sjokoladekrem:

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 5 pk Kvikk Lunsj
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 46 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hva med en saftig og digg sjokoladekake med knasende god Kvikk Lunsj neste gang du vil imponere gjestene dine? 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner

Sjokoladekake:

  • 3 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 50 g mørk kokesjokolade

Sjokoladekrem:

  • 300 g lys kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 5 pk Kvikk Lunsj
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 26 g
Protein 5 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Du kan også bruke en blanding av lys og mørk sjokolade til sjokoladekremen, for en lysere eller mørkere krem. 

Kvikklunsjkake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 02:30:51