Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pakistansk kylling biryani

Kylling biryani

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. kyllinglår naturell eller tilsvarende mengde kylling overlår
  • 1 boks finknuste hermetiske tomater eller passata
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 2 ss gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell eller en yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En autentisk kylling biryani fra Pakistan. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lengere den står og kan med fordel lages dagen før eller samme morgen den skal serveres. Får du ikke tak i biryani masala kan du lage krydderet selv! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ris:

  • ca. 9 dl basmatiris
  • 12 dl vann
  • 2,5 dl nøytral olje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 4 blader frisk mynte
  • 3 ts salt

Biryani:

  • 4 stk. kyllinglår naturell
  • 4 stk. løk
  • 4 dl nøytral olje
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel kardemomme (svart)
  • 5 stk. hel kardemomme (grønn)
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stk. kyllinglår naturell eller tilsvarende mengde kylling overlår
  • 1 boks finknuste hermetiske tomater eller passata
  • ca. 2,5 cm frisk ingefær
  • 1 stk. hvitløk
  • 2 ss biryani masala
  • 2 ss gurkemeie
  • 3 dl yoghurt naturell eller en yoghurt naturell
  • 1 stk. lime
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 klype safran
  • 1 klype gul matfarge (kan sløyfes)
  • 1 ts kewra-vann
  • 1 ts rosevann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med sprøstekt løk og raita

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Christine Amlie

    Hei, jeg skjønner ikke at løkpureen skal bli brun? Får ikke det til… og at kyllingen skal bli brun oppi løkpureen gir heller ikke mening…ikke helt fornøyd med beskrivelser og forklaringene mao

    • Cecilie Maske

      Hei, Christine! Løkpuréen skal stekes til den begynner å karamellisere, det vil si den etter hvert blir gyllenbrun. Om du ikke får den gyllen, har du enten brukt litt for lav varme, eller stekt den for kort (tidsangivelsene er bare omtrentlige). Kyllingbitene skal brunes slik at de får litt farge, og vil da også få litt farge fra løken. Nå er framgangsmåten gjennomgått, og jeg håper det er litt enklere å forstå nå. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Gudrun Søreng

    Virker som om det er noe rart med mengdeforholdene her. Skal lage til 6 personer - og det står at jeg skal lage 13,5 dl ris (før den er kokt). I tillegg er det veldig mye veske i selve Biryanien, blir ikke "tørr" som det er ut som på bildet. Er det meningen at ikke all sausen skal brukes?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Gudrun! Mengdeforholdene skal stemme, selv om du øker antall porsjoner 😊 Risen trekker til seg mye væske, og retten skal heller ikke bli for tørr. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 16.03.2025 08:43:40 handleliste stengt