Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingleverpaté

Kyllingleverpaté

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kyllinglever
  • 1 ss smør
  • 300 g kyllingkjøtt fra lår eller filet
  • 3 stk. egg
  • 3 ss konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts finhakket frisk timian eller salvie
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kyllingleverpatéen er overraskende enkel å lage. Den kan du sette frem på julefrokostbordet eller på en innholdsrik buffet. Har du venner som setter pris på spiselige gaver, så kan den pakkes inn i cellofan og overleveres med gode juleønsker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kyllinglever
  • 1 ss smør
  • 300 g kyllingkjøtt fra lår eller filet
  • 3 stk. egg
  • 3 ss konjakk eller akevitt
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ts finhakket frisk timian eller salvie
  • 50 g grovhakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar patéen kaldt, så er den holdbar ("uåpnet") i ca. en uke. Pakk den gjerne inn i cellofan og gi den bort sammen med et lite glass gelé til serveringen.

Varier smakstilsetningene etter hva du liker best, for eksempel noen hakkede tørkede fikener, hakkede tranebær, bacon eller grønn pepper. Det er også nydelig å grovhakke noen biter kylling- eller andelever og blande i farsen før den stekes, for å få et mer rustikt utseende på pateen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kari Sør

    hvor får man tak i lever har dem det på obs

    • Cecilie Maske

      Kyllinglever finner du i 500 grams pakker i frysedisken i mange matbutikker. Spør på Obs, de bør ha det. Vennlig hilsen Cecilie, MatPrat

  • Kari Sør

    går det an å lage dette uten alkoholen

    • Cecilie Maske

      Hei, Kari! Ja, du kan droppe den helt eller erstatte den med litt eple- eller druejuice.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 16.03.2025 06:42:26 handleliste stengt