Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KYLLINGSPYD MED CÆSARSALAT - alternativ 1

Kyllingspyd med Cæsarsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet , eventuelt kylling lårfilet
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ss nøytral olje

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakkede ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g fersk parmesan
  • 0,25 ts kvernet pepper

Salat:

  • 4 skiver brød til brødkrutonger
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g bacon i skiver
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat
  • 2 ss parmesan
  • 1 pk ertespirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 923 kcal
Fett 63 g
Protein 59 g
Karbohydrater 28 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon - kan sommermaten bli bedre?

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet , eventuelt kylling lårfilet
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ts chiliflakes
  • 2 ss nøytral olje

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakkede ansjosfilet
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g fersk parmesan
  • 0,25 ts kvernet pepper

Salat:

  • 4 skiver brød til brødkrutonger
  • 1 ss nøytral olje
  • 150 g bacon i skiver
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat
  • 2 ss parmesan
  • 1 pk ertespirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 923 kcal
Fett 63 g
Protein 59 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Husk å bløtlegge trespydene i 20- 30 minutter før bruk - da brenner de ikke opp på grillen.

Dressingen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte eller etniske dagligvareforretninger.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 17:18:57