Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam- og byggrynsuppe

Lam- og byggrynsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1000 g fårikålkjøtt
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 l lammekraft
  • 250 g byggryn ,perlebygg
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1080 kcal
Fett 50 g
Protein 97 g
Karbohydrater 54 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lammekjøtt setter preg på denne deilige og mettende suppen. Forkokte byggryn er raske å tilberede, og er et flott alternativ til poteter. Har du ikke lammekraft, kan du godt bruke kylling- eller oksekraft.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1000 g fårikålkjøtt
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 2 l lammekraft
  • 250 g byggryn ,perlebygg
  • 1 ss hakket frisk rosmarin
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1080 kcal
Fett 50 g
Protein 97 g
Karbohydrater 54 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 30.12.2024 18:20:03